Mielipiteitä on ja pitääkin olla…

Mietin pitkään haluanko ottaa asiaa puheeksi ja mutta kun luin teidän kirjoituksia minulle aiheesta "maidoton ja gluteeniton ruokavalio" niin kyllä haluan asiasta kirjoittaa lisää.

Kuten kaikki tietää tällä hetkellä erillaiset ruokavaliot, superfoodit ja terveyden perinpohjainen tutkiminen ja saavuttaminen on pinnalla. Myös minun elämässä, ollut  aina. Ehkä nyt  ensimmäistä kertaa elämässä todella mietin ja tutkin miksi ja mitä se minulle tekee.

Mun elämä on ollut aina todella liikunan täyteistä,harrastan todella monipuolisesti, luen siitä paljon ja ympärilläni on ihmisiä jotka elää myös aiheen ympärillä. Imen tietoa joka päivä  paljon ja nään myös miten asiat vaikuttaa ympärillä. Ymmärrän että tietyt asiat herättävät agressiivisia mielipiteitä ja hyvä niin. Joskus olisi kuitenkin hyvä pysähtyä ja miettiä onko asioilla mitään perää.

Fakta  on se että treenityylit ja tavat muuttuu, tutkimukset siitä mikä meille on hyväksi ja mikä ei  muuttuu ja näillä asioilla on kahden sorttista  kannnattajaa, puolesta ja vastaan. Minä olen ehdottomasti puolesta puhuja, ja tämä koska elän vahvasti joka päivä tämän asian äärellä.

Aikaisemmassa blogissa puhuin terveydestä ja siitä että sitä ei saa pitää itsestään selvänä ja sen eteen on tehtävä työtä, kuten kaiken muunkin eteen.  Jos millään muotoa voit ennalta ehkäistä pahaa oloa henkisellä ja fyysisellä tasiolla, niin totta hitossa sen teen. Tavoitteena energinen, hyvä ja terve olo joka päivä,  tuntea oma  keho päästä varpaisiin.  Keho ja mieli on meidän työkalu kaikkeen, ilman sitä luonollisesti hyvän ja perusteellisen elämän pyörittäminen on aika vaikeaa.

Jos meillä aikuisilla keho ja mieli on arjessa koetuksella niin kyllä samalla tavalla lasten elämänkaaressa on tärkeitä ajanjaksoja jotka vaati omat ponnistelut, jos haluaa niistä suoriutua 100% tai ainakin yrittää. Tarkoitan oppimisvaiheita, vanhempien tunnetilat jonka  lapset imee kaiken myös itseensä ja myös lasten sosiaaliset kanssakäymiset.

Minä en tupakoi, en käytä alkoholia juuri ollenkaan, en syö roskaruokaa lähes koskaan, pidän huolen hyvästä ja riittävästä unesta ja joka aamu kun herään 06, teen tietyt rutiinit jotka ovat minulle hyväksi. Hellivät kehoa ja pitävät mielen virkeänä. Nautin elämästä ja olostani ja olen läsnä kaikessa mitä teen. Tämä on mun salaisuus siihen että jaksan urheilla aktiivisesti, olla äiti kahdelle vaativalle tyttärelleni, tehdä töitä ihan järkyttävän paljon ja huolehtia kodista mikä on aina viimeisen päälle siisti ja kunnossa. Tää on elämä missä mä olen onnellinen ja mitä mä haluan elää. Tämä on myös se elämä minkä äärellä kaksi tytärtäni kasvaa aikuisiksi.

Kuvat: Heli Roosmäe

Ehkä jutun pointti on se että jokaisen meistä tulisi löytää se oma tapa etsiä terveyttä ( jos siitä ylipäätä on lainkaan kiinnostunut ) ja tapa elää arkea mikä mielyttää, mihin me kaikki heräämme joka päivä.

Aamen ja ihanaa viikonloppua teille kaikille :)

XXX