Avunhuuto ja kiusanteko

En voi olla kirjoittamatta tästä keskiviikon ihmeellisestä puhelusta, jonka sain kello 21.50 sosiaaliviranomaiselta.

Me kaikki olemme saaneet lukea lehdistä aivan järkyttäviä tapahtumia, joita on kohdistunut pieniin lapsiin. Me kaikki tiedämme, että on perheitä, joilla todella on huono olla: lapsilla ei ole ruokaa kaapissa tai puhtaita vaatteita, eikä kukaan välitä, saatika rakasta. Pahimmassa tapauksessa heihin kohdistuu välivaltaa ja he seuraavat sivusta vanhempiensa päihdeongelmaa. Järkyttäviä asioita tapahtuu, eikä kukaan kuule näiden lasten avunhuutoa.

Keskiviikkona oli ensimmäinen täydellinen hellepäivä. Lähdimme veneellä nauttimaan tästä ihanasta päivästä ja suuntasimme kohti Hernesaarta, koska siellä vietettiin rauhallisissa merkeissä Eskon avopuolison syntymäpäiviä. Molemmat tytöt olivat tietenkin mukana menossa.

Reissaamme paljon lasten kanssa ja esim. Espanjassa asunnollamme istumme usein myöhäisellä illallisella kyllä viinilasin kera ja lapset ovat ikionnellisia saadessaan olla mukana menossa. Kotona arjessa noudatetaan tarkkoja nukkumaamenoaikoja.

Kävin Hernesaarenrannassa pitkän keskustelun Sedun kanssa siitä, miten on hienoa, mutta samaan aikaan outoa, että Suomeen rantautuu tämä sama ihana eurooppalainen kultuuri – iltaa voi viettää ilman, että olet kolmen promillen humalassa. Hyvän ruoan, seurustelun ja iloisen mielen ohessa voi katsoa, kuinka lapset nauttivat vanhempiensa seurasta.

Heillä ei siis ole mitään hätää, päinvastoin!

Tämä puhelu oli kyllä jotenkin niin absurdi, sillä sen saadessani kello oli tosiaan 21.50 ja olimme veneellä jo matkalla kotiin.

Ex-mieheni Esko kirjoitti Facebookiin todella vihaisen, mutta asiallisen päityksen, ja tämä päivitys on kerännyt lähes 12 000 tykkäystä, satoja jakoja ja kommentteja. Ehkä tämä kertoo ihmisten mielipiteestä jotain.

Jos me kaikki laittaisimme kortemme kekoon ja keskittyisimme niihin, joilla oikeasti on iso hätä ja taistelevat henkensä puolesta, emmekä kuormittaisi näitä vähäisiä työtekijöitä kateudella ja pelkällä kiusanteolla. KYLLÄ! Tämä kaikki on pois niiltä, jotka huutavat apua!

Herätys ihmiset! Keskitytään olennaiseen siis sen oman elämän kantamiseen, eikö?

Ihanaa viikonloppua kaikille joka tapauksessa. Nautitaan helteistä <3

XXX