Triathlon – elämäntapa vai harrastus?

Olen nyt ilmoittautunut Helsinki City Triathloniin, tämän kesän viimeiseen triathlon-starttiini. Kyseessä on niin sanottu koe-triathlon. Rentohenkiseen kilpailuun osallistuvat kaikki ne, jotka haluavat ottaa kevyen tutustumisen lajiin.

Itse otan kisan treenin kannalta. Tapahtumana tämä on tosi kiva :)

Tämän kesän startit ovat menneet nyt miten ovat, ja alkukesästä otinkin asiasta kauheaa stressiä. En ehdi harjoitella tarpeeksi, jotta olisi hyvä fiilis lähteä viivalle. Myös ilmat ovat olleet suorastaan surkeat treenaamiseen. Kamppailin ajatusteni kanssa ihan tosisssani. Liian monta tavoitetta, ja jostain pitää luopua. Tein päätöksen: tänä kesänä keskityn nostamaan juoksukuntoni huippuun ja ensi kesänä hankin triathloniin valmentajan ja harjoittelen sitä systemaattisesti.

Kuten olen ennekin sanonut, liikunnan pitää olla kivaa. Treeni kulkee parhaiten, kun tehdään ilon kautta. Meinasin tämän jo jossain vaiheessa unohtaa.

Olen onnistunut tartuttamaan triathlon-innon moneen ystävääni, ja nyt Helsinki City Triathlonissa viivalla onkin heistä monia. Heille liikunta on elämäntapa. Lisäksi he haluavat treeniin hiukan uutta perspektiiviä. Olemme ystäväporukalla myös naisten viestisarjassa (uinti Anne Hiltunen, pyöräily Nina Sarjolahti ja juoksu minä).

Meillä on kova joukkue, varmasti mennään hiton kovaa :)

Tämän lisäksi minulla on tietysti myös oma lähtö.

Mutta onko tämä minulle vain harrastus? Ei ole. Triathlon on paljon enemmän, se on elämäntapa. Se on matka siihen todelliseen fyysiseen kuntoon, jonka kanssa kamppailen ja työskentelen hiki hatussa vuodesta toiseen, MUTTA ilon kautta. Minä haluan vielä ensi kesänä tulla maaliin tuntien taistelun jälkeen, MUTTA siihen pitää valmistautua oikein ja sairasteluun ei ole varaa.

Kaikki mukaan Helsinki City Triathloniin kokeilemaan lajia vaikka joukkueena, jäätte taatusti koukkuun!

Olin muuten eilen taas Astara-hoitolassa hellittävänä. Minulle tehtiin kaakaovartalohoito (kyseistä hoitoa tehty nyt säännöllisesti), joka poistaa kuonaa ja nesteitä sekä pehmittää ja stimuloi ihoa. Kyllä täytyy sanoa, että tekee niin hyvää ja ihoni voi TODELLA hyvin. Nämä on niitä salaisuuksia, joiden avulla saan itseni näyttämään nuoremmalta kuin olen, tai ehkä freesi on paremmin sanottu. Vartalo ja kasvot vaativat kokonaisvaltaista huolenpitoa niin sisältä kuin ulkoakin. Tulokset puhukoot puolestaan :)

Kirjoitan tästä teille vielä joku päivä enemmän!

Nyt tytöt tarhaan ja päivän töiden pariin.

XXX