Huomio hermotukseen!

Processed with VSCOcam with t2 preset Processed with VSCOcam with t2 preset Processed with VSCOcam with t2 preset Processed with VSCOcam with t2 preset Processed with VSCOcam with t2 preset Processed with VSCOcam with t2 preset

Treenivaatteet Casall

Lenkkarit Under Armour / Gemini 2

Treenipaikka Forever Töölö

Tänään haluan avata teille hiukan enemmän, miksi treenaan tietyllä tavalla ja mikä asia vaikuttaa mihinkin.

Lajini juoksu, uinti ja pyöräily ovat koko kehoa kuormittavia lajeja ja siksi se, mitä teen kuntosalilla, on äärimmäisen tärkeää.

Treenejä on paljon ja jokaisen treenin on oltava timanttinen ja täydet tehot tuottava.

Kuten olette videoista huomanneet, kuntosalitreenini ovat hyvin kokonaisvaltaisia. Ohjelmaan kuuluu moninivelliikeitä (isoja voimaliikkeitä), kestävyyttä, räjähtävyyttä, koordinaatiota ja liikkuvuutta kehitäviä liikkeitä. Liikkeitä, jotka aktivoivat hitaita ja nopeita lihassoluja.

Jos harjoitellaan salilla eristetysti jalkoja (esim. jalkaprässi) ja tavoitteena on saada maksimaalinen voimantuotto, on ehdottoman tärkeää kehityksen kannalta, että harjoittelu sisältää myös hermotusta. Siksi teen myös räjähtäviä liikkeitä oman kehon painolla.

Ja kun haluan uinnissa saada selkääni maksimaalisen voimantuoton, teen salilla moninivelliikkeitä eli isoja voimaliikkeitä.

Tässä yksi suosikkiharjoitukseni! Sen on tehnyt minulle entinen uimari ja fitnessurheilija Nora Yrjölä.

Lämmittely 20 min

MINUTE ON A MINUTE eli minuutin sisään kaikki liikkeet ja loput taukoa:

5 soutua renkailla ja TRX-naruilla 10 punnerrusta 15 ilmakyykkyä

perään 20 min harjoitus.

soutua 45 sekuntia 15 etuheilautusta

 

Tämä on loistava harjoitus, ja jos seuraavana päivänä on altaassa treenit, niin kyllä muuten on kevyet käsivedot ja voimaa vaikka muille jakaa!

Valmentajani Jari Sorsan kanssa olemme tulleet siihen tulokseen, että nyt olemme oikeilla raiteilla treenieni kanssa. Kestävyyteni on erinomainen, räjähtävyys ja liikkuvuus ovat kehittyneet ihan kauheasti, samoin voimaominaisuudet.

On äärimäisen tärkeää tiedostaa, mitä teet ja miksi. Jokainen harjoitus kuluttaa kehoa, joten turha repiminen ja rääkkääminen ei ole tarpeen.

Peruslihaskuntoharjoittelun (paikkaharjoittelun) monipuolisuuden ja kehityksen kannalta olisi hyvä ottaa liikkeiden väliin sykettä nostavia ja räjähtävyyttä kehittäviä liikkeitä.

Toivottavasti ei ollut liikaa hifistelyä :)

XXX

 

 

Instagram - martinaaitolehtiofficial

Snapchat - martinamarieann

Facebook - Martina Aitolehti Official

Bloglovin - Martina Marie-Anne Aitolehti