Juoksulenkkaritesti, osa 1

IMG_6680 Processed with VSCOcam with s2 presetProcessed with VSCOcam with s2 preset  

Yhteistyössä Sultrade Oy:n ja New Balancen kanssa.

 

Saan tosi paljon kyselyitä siitä, miten treenaan juoksua ja miten valitaan oikeat lenkkarit.

Nämä molemmat aiheet ovat tärkeitä ja siksi haluan tehdä teille konkreettisen testin:

Juoksen kolmilla eri lenkkareilla kolme erilaista treeniä.

Kerron teille myös, miten valmistaudun lenkkiin, mitä tuntemuksia matkan aikana tulee ja mitä voisin tehdä toisin.

 

Talven ajan olen pitänyt yllä vain peruskestävyyttäni. Treeniohjelmaani on kuulunut kerran viikossa 10 kilometrin lenkki matalilla sykkeillä.

Nyt on aika alkaa treenata juoksua hiukan kokonaisvaltaisemmin. Mukaan tulevat progressiiviset vedot ja pidemmät matkat. Kestävyystreenit venyvät lähemmäksi 20:tä kilometriä (matalilla sykkeillä).

 

Varusteilla on valtava merkitys, että juoksu tuntuu hyvältä. Juoksukenkä on kuitenkin hyvin henkilökohtainen juttu, joten haluan antaa juuri omat tuntemukseni mielestäni kolmesta parhaasta lenkkarista.

Tänään kävin juoksemassa kilometrin progressiiviset vedot: 6:00, 5:30, 5:15, 5:00, 4:45, 4:30. Välissä on aina 3 minuutin palautus.

(Juoksen siis kilometrin aikaan 6:00 ja sitten palauttelen 3 minuuttia. Sitten seuraava veto aikaan 5:30 ja 3 min palautus jne...)

 

Olen pienestä asti ollut uskollinen Asicselle, ja Asicsiin pystyn luottamaan sataprosenttisesti.

Markkinoille on kuitenkin tullut paljon uutta ja haluan pysyä ajan hengessä mukana. Mitään et voi tietää, ellet itse kokeile!

 

Tänään testasin New Balancen Zantea, joka on miesten juoksukenkä. Tämä kyseinen lenkkari on tarkoitettu nimenomaan kesän juoksuja ajatellen. (En itse asiassa edes tiedä, miksi minulla on miesten kenkä, mutta tämä on suosittu triathlonpiireissä ja siksi valintani on tämä :) )

 

Zantessa on askel tuntuu hyvin pehmeältä, mikä kertoo, että vaimennusta on. Niin kuuluukin. Zanten grippi ei ole kovin suuri, mutta juoksu tuntuu kepeältä. Ehkä aavistuksen kömpelöltä, mutta hyvin rullaa.

Tämä on lenkkari, joka tuntuu jalkaan vedettäessä siltä, kuin maapallo kannattelisi sinua. Tossu ottaa puolestasi kaikki iskut vastaan.

 

Hyvä treeni oli! Juoksu tuntuu radalla superhyvältä taas pitkän tauon jälkeen!

XXX

Instagram - martinaaitolehtiofficial

Snapchat - martinamarieann

Facebook - Martina Aitolehti Official

Bloglovin - Martina Marie-Anne Aitolehti