Liikkuvuutta lisäävä lämmittely (tsekkaa video!)

Martina Tänään herätyskello on soinut jo 5.30 ja istun koneella töiden ääressä joka-aamuisen Nespresso-kahvini kanssa ja valkoinen savinaamio kasvoillani. Fiilistelen uutta Idealistaa, joka näyttää raikkaalta ja selkeältä. Uudistus tuo tullessaan paljon mielenkiintoisia juttuja ja minulla onkin pitkä lista postauksia, jotka tuovat varmasti uutta puhtia kesän treeneihin.

Eilen starttasi Treenipäivä, joka on Suomen suurin kuntotestitapahtuma. Olen toista vuotta mukana tapahtuman kasvona ja tsemppaamassa innokkaita treenareita, jotka haluavat haastaa itsensä kesän ajan lenkkipoluille ja tähdätä elokuun Cooperin- ja lihaskuntotestiin. On palkitsevaa olla mukana inspiroimassa ihmisiä voimaan hyvin ja liikkumaan enemmän ja ennen kakkea laittamaan itsensä likoon. Varsinainen Treenipäivä  järjestetään siis 27.8. Helsingin Narinkkatorilla.

Paljon kun liikutaan, niin mikä jää usein vähemmälle huomiolle?

No, kehonhuolto.

Tänään en puhu kuitenkaan suoranaisesti kehonhuollosta, vaan perusteellisesta treenistä. Aika, jonka päivässä käytät urheilemiseen, on tärkeää käyttää hyvin ja työ on tehtävä huolellisesti (kuten elämässä muutenkin).

Perusteelliseen treeniin kuuluvat:

  • tankkaus ennen treeniä
  • hyvä alkulämmittely
  • liikkuvuusharjoitteet ja nopeat venyttelyt 
  • riittävä vedenjuonti
  • laatuun keskittyminen treenissä
  • loppuverryttely
  • ravinto

Nämä kaikki kohdat kun täytät, olet tehnyt hyvän treenin!

Liikkuvuus tuppaa unohtumaan, vaikka siitä olisi paljon etua. Jokainen kova treeni tekee kehostasi tiukemman ja liikkuvuutesi kärsii. Mitä tapahtuu lihaksille, kun teet voimaharjoittelua? Ne lyhenevät. Jos et säännöllisesti harjoita lihasten liikkuvuutta, et pysty hyödyntämään niiden koko pituutta etkä käyttämään lihaksia niin tehokkaasti kuin voisit.

Mitä tapahtuu juoksijalle, joka ei huolehdi liikkuvuudesta? Juoksijoilla jalkalihasten rajoitettu liikkuvuus voi vaikuttaa esim. juoksijan polveksi kutsutun vamman syntymiseen. Aktiivinen liikkuvuusharjoittelu antaa keholle parhaat edellytykset yltää huippusuorituksiin niin kuntosalilla, lenkkipolulla kuin kotipihalla.

Itse pyrin aina tekemään ennen varsinaista treeniä ja lämmittelyn jälkeen perusteelliset liikkuvuusharjoitteet. En ole todellakaan aina pitänyt tätä niin tärkeänä ja muistankin aikoja, kun kärsin kovista lihaskivuista. Usein tuntui, että olen koko ihminen jotenkin kasassa.

Tässä videolla muutamia hyviä liikkeitä lämmittelyyn!

https://youtu.be/lHEOHpA_fQU

Treenaaminen on kivempaa, kun keho toimii.

Ihanaa päivää kaikille!

XXX

Instagram – martinaaitolehtiofficial

Snapchat – martinamarieann

Facebook – Martina Aitolehti Official

Bloglovin – Martina Marie-Anne Aitolehti