Muistakaa magnesium!

Magnesium-Deficiency1 Kaunista huomenta, ihmiset!

Olen ollut pitkään kirjoittamassa vitamiineista ja niiden vaikutuksesta ja tärkeydestä, mutta tulin siihen tulokseen, että otan yhden tärkeän vitamiinin kerralla, jotta saisitte mahdollisimman paljon tietoa ja ajatuksia irti.

Itse ajattelen asiaa maalaisjärjellä: Jos elät terveellisesti, nukut tarpeeksi ja syöt säännöllisesti ja monipuolisesti, kaikki oudot tunnetilat, joita kehosi viestittää, kertoo, että jotain täytyy korjata. Usein kyse on vitamiinien puutoksesta.

Esimerkiksi väsymys, unettomuus ja jopa keskittymiskyky voi olla hyvin pienellä korjattavissa: vitamiineilla. Olen lukenut, että magnesiuminpuutos on yksi tekijä masennuksen synnyssä.

 

Lisäksi

- Magnesium on keskeinen tekijä sadoissa aineenvaihdunnan tapahtumissa. Sitä on elimistössä 20–28 grammaa. Puolet magnesiumista on solujen sisällä ja lähes puolet sitoutuneena luustoon.

- Magnesiumin puutokseen liittyy väsymystä, oksentelua, lihasnykinää, vapinaa ja vaikeissa tapauksissa kouristelua. Puutoksen toteaminen on usein hankalaa. Pienentynyt veren magnesiumpitoisuus viittaa puutokseen, mutta puutoksen vallitessa veriarvo voi olla normaali, sillä solujen sisällä vallitseva puutos ei aina näy veressä. Magnesiumin puutokseen liittyy yleensä myös liian alhainen kaliumpitoisuus.

- Liikuntasuoritusten yhteydessä lihasrevähdyksiä voidaan ehkäistä lihasten lämmittelyllä ja venyttelyllä ennen suoritusta. Magnesiumin käytöllä ei tutkimuksissa ole voitu osoittaa tehoa kramppien ehkäisyssä.

Lähde terveyskirjasto.fi

 

Magnesiumvalmisteilla on ollut valtava merkitys ainakin minulle palautumisessa. Myös krampit ovat merkittävästi vähentyneet, kun olen löytänyt oikean valmisteen ja annosmäärän (korkeampi kuin suositus). Olen myös aloittanut magnesiumin ulkoisen käytön. Puhdas+-sarjasta löytyy esimerkiksi vahva magnesiumsuihke.

 

Lisäksi käytän näitä lisäravinteita

C-vitamiini D-vitamiini sinkki kalsium magnesium omega-3

 

 

Painotan, että ravinto on kehon polttoaine. Ilman hyvää polttoainetta menemme rikki, eikä kone toimi kuten pitää.

Hellikää kehoanne! Nauttikaa auringosta ja tankatkaa viikonloppuna energiaa uuteen viikkoon.

 

Minä lähden nyt viikon viimeiseen työpäivään ja treeneihin. Perheemme suuntaa viikonlopuksi taas Hangon rauhaan.

Ihanaa viikonloppua!

 

XXX

 

Instagram - martinaaitolehtiofficial

Snapchat - martinamarieann

Facebook - Martina Aitolehti Official

Bloglovin - Martina Marie-Anne Aitolehti