Kun palaset loksahtavat (+ niksit käsilläseisontaan!)

IMG_7752 Processed with VSCO with a5 preset

Tänään haluan kirjoittaa onnistumisesta.

Liikunta ja siinä kehittyminen on jatkuvaa uurastamista, valtavan tahtotilan ylläpitämistä, kehon hellimistä ja terveenä pitämistä ja uuden inspiraation ja motivaation etsimistä.

Kuulun siihen porukkaan, jolle liikunta on elämäntapa. Jos en liiku, voin huonosti. Tavoitteeni on olla nopea, kestävä, vahva ja elastinen. Haluan, että pystyn tehdä kehollani mitä vain.

 

Tärkeitä asioita kehittymisessä ovat:

  • lepopäivät
  • riittävä ravinto
  • henkinen hyvä olo 
  • tahtotila

Päälajini ovat uinti, juoksu ja pyöräily. Kaikki muu harjoittelu tukee näitä kolmea lajia. En kuitenkaan ole ammattiurheilija. Urheilen, koska se tekee minut onnelliseksi ja se on osa työtäni.

Menestys ja kehittyminen vaativat paljon. Valtavan työn lisäksi se vaatii, että kaikki palaset loksahtavat kohdalleen ja että löydetään omalle fysiikalle ja päälle sopiva harjoittelutyyli.

Kun oikea tyyli löytyy, mennään välillä 1000 askelta eteen ja seuraavana 500 taakse. Tätä se on.

 

Minulla on pitkään ollut vaihe, jossa treeni kulkee tajuttoman hyvin. Energiaa riittää, kehossa on voimaa kuin pienessä kylässä ja kestävyys on juuri siinä kunnossa missä sen pitääkin tähän aikaan vuodesta olla, lenkit ovat helppoja. Uinti kulkee ja yläkehossa on saavutettu se voima, jota tarvitsen altaassa.

 

Tänään minulla oli treeni Nora Yrjölän Movement Factoryssä. Harjoittelimme käsilläseisontaa ja teimme keskivartaloa ja käsivoimia vahvistavan treenin. Mukana oli myös telinevoimistelu- ja kehonhallintaliikkeitä.

Edellisestä treenistä Noran kanssa on yli puoli vuotta, ja sinä aikana on tapahtunut paljon. Aikaisemmin Noran kanssa harjoitellessani en ole tuntenut itseäni niin vahvaksi kuin tänään.

Kehonhallinta ja voima ovat menneet ne 1000 askelta eteenpäin. Se tuntuu ihan huikean hyvältä!

 

Tässä vielä Noran vinkit käsilläseisontaan:

  1. Ranteiden ja lapojen kunnon lämmittely.
  2. Lattialla vatsallaan asentoharjoituksia, joilla saadaan notko pois selästä.
  3. Pitoja vatsa seinään päin käsilläseisonnassa.
  4. Hartioidenlevyinen käsien asento. Käsistä kova työntö, jotta kädet pysyvät täysin suorina.
  5. Nilkat ja reidet tiukasti yhdessä.
  6. Napa kiinni selkärankaan ja lantiosta jatkuva kääntö eteenpäin.

 

Lauantaina kisataan hengenpelastuksen SM-kisat, joissa olen mukana Speedon joukkueessa. Tästäkin minulla on vahva fiilis. Ehkä tämä on se tunne, kun tiedät olevasi valmis viivalle?

 

XXX

 

Instagram - martinaaitolehtiofficial

Snapchat - martinamarieann

Facebook - Martina Aitolehti Official

Bloglovin - Martina Marie-Anne Aitolehti