5 tärkeintä asiaa lasten liikunnassa

Kaupallinen yhteistyö Baby Shopin ja Mini Marathonin kanssa.  Olen todellla kiitollinen äidilleni, että on laittanut minut liikkumaan pienestä asti. Lapsena saatu motoriikka ja liikunnan ilon oppinen on mielestäni tärkeimpiä asioita myös aikuisiällä.

Lasten päivittäinen liikunta on paitsi terveellistä, myös lapsen normaalin fyysisen kasvun ja kokonaisvaltaisen kehityksen kannalta välttämätöntä. Lapsen tulee saada liikkua eri ympäristöissä, koska liikkuminen on tärkeää motoristen taitojen ja hermoston kehittymisen kannalta.

Liikkumalla lapsi hahmottaa kehoaan ja suhdettaan ympäröivään maailmaan. Lisäksi liikuntataidot tukevat lapsen minäkuvan ja itseluottamuksen kehitystä.

Victoria ja Isabella ovat molemmat todella liikunnallisia ja aktiivisia. Osa tästä kaikesta tulee varmasti äidin kautta ja siitä, kun he seuraavat äidin elämää ja tekemisiä. Eikös sanontakin mene niin, että "mitä isot edellä, sitä pienet perässä".

Silti olen kokenut todella tärkeäksi sen, että vanhemmat on aktiivisia lastensa kanssa. Etsitään lapselle sitä rakasta harrastusta, joka kehittää edellä mainittuja asioita. Improvisoidaan omia treenejä ja otetaan lapsia mahdollisimman paljon mukaan. Ostetaan lapselle asianmukaiset jumppavaatteet ja kengät (meillä tämä on tärkeä osa tyttöjen treeniä), tehdään liikkumisesta mukavaa, samalla tavalla kuin aikuisillekin. Haastetaan lasta, palkitaan lasta.

Kesällä järjestetään paljon mahtavia tapahtumia lapsille, jotka ruokkivat sisäistä kilpailuviettiä ja tekemisen halua. Yksi meidän perheessä jo perinteeksi muodostunut tapahtuma on minimarathon , jota varten olen jo nyt ottanut tyttöjä mukaan juoksukentälle seuraamaan minun treenejäni. Tytöt juoksevat perässä ihan täydellä sykkeellä, mitalit mielessä :)

Nämä on kokemuksia, jotka kantavat pitkälle ja varmasti antavat koulussa oman etuaseman. Jokainen meistä tekee asiat omalla tavallaan, mutta se, että lapset laitetaan liikkumaan raikkaaseen ilmaan, sosiaaliseen seuraan tietokoneiden ja iPadien sijaan, on mielestäni järkevää ja lapsen edun mukaista.

Listaan teille 5 asiaa, jotka ruokkivat lasten innokkuutta liikkua.

 

ystävät / ryhmässä tekeminen

kauniit  ja asianmukaiset treenivaatteet 

haastaminen ja palkitseminen

roolimallit (tässä tapauksessa vanhemmat ovat suuressa roolissa)

ilon kautta tekeminen 

Meillä liikunta, itsestään huolehtiminen, säännölliset rytmit, hyvä ravinto, halaaminen ja nauru kuuluu jokapäiväisiin rutiineihin.

Haluan opettaa tytöilleni tervettä itsetuntoa ja aktiivista elämäntyyliä.

Minun palkintoni tytöille kaiken hyvän tekemisen jälkeen on kauniit vaatteet. Tytöt rakastaa pukeutua samanlaisiin vaatteisiin ja usein valitsevatkin ne itse netistä. Tässä luottokauppani BabyShop .

Näillä pienillä, kivoilla nikseillä saan lapseni motivoitumaan syömään hyvin, liikkumaan ahkerasti ja heräämään iloisina askareisiin.

Processed with VSCO with c4 preset

 Processed with VSCO with s2 preset

 

Kuvista näkyy, ketä Isabella ihannoi eniten. Isosiskoaan Victoriaa tietysti <3

XXX

Instagram – martinaaitolehtiofficial

Snapchat – martinamarieann

Facebook – Martina Aitolehti Official

Bloglovin – Martina Marie-Anne Aitolehti