Helsinki City Run - kramppailua kauniissa maisemissa

IMG_8669 Perjantaina  en vielä ollut ihan varma, lähdenkö lauantaina juoksemaan jokavuotista Helsinki City Run -reittiä.

Kirjoitin aikaisemmin, että olen saanut hammasraudat ja kyllä, olen käynyt sellaista taistelua näiden härveleiden kanssa että huh huh.

Minua varoitettiin että suu kipeytyy, mutta näin paljon, niin siihen en osannut varautua.

Viime viikko meni vähän otsa kurtussa, päivä kerrallaan. Ruokavalio oli smoothie, keitto tai särkylääke.

Yhden pakollisen treenin tein Unelmien liikuntapaivässä, that's it! Olo oli kaikin puolin tosi hutera ja tietysti otti päähän jatkuva kipu - ja vielä suussa.

Perjantai-iltana kuitenkin päätin, että lähden juoksemaan. Päätin, että juoksen matkan hyvin rauhallisesti, kehoa kuunnellen ja otan sen vain treeninä.

En voi repiä, koska energiavarastoni ovat nollassa enkä ole pystynyt tekemään henkistä valmistautumista lainkaan.

Lauantaille oli luvattu vesisadetta ja niinhän se satoi koko päivän. Juoksuilma oli lähes täydellinen, todella raikas ja happirikas.

 

15 km meni todella kevyesti. 17 kilometrin kohdalla alkoivat jalat olla jo aika krampissa ja juoksu muuttua tuskalliseksi. Jokainen askel on taistelua. Sykkeet hipoivat taivasta ja välillä on pakko laskea kävelyyn, jotta saan sykkeet alas.

Reitti oli tänä vuonna uudistunut ja mielestäni todella hyvä. Kaunis ja mielenkiintoinen, tosin todella paljon oli nousua ja laskua. Eli jyrkkää mäkeä oli paljon, ja tämä tekee juoksusta aika paljon haastavamman.

Reitillä näkee paljon tuttuja kasvoja ja juoksijoita, jotka todella ovat ottaneet haasteen vastaan, on selvästi lähdetty juoksemaan omia ennätyksiä.

Nämä urheilutapahtumat ovat tosi kivoja, sillä ne antavat aina vähän uutta potkua harjoitteluun.

Isot onnittelut siis kaikille juoksijoille!

 

PS. Lenkkaritesti nyt jäi. Teen sen varmasti lähiaikoina. Lauantaina juoksin Under Armourin tossuilla ja ne ovat todella lunastaneet lupauksensa.

 

XXX

 

Instagram – martinaaitolehtiofficial

Snapchat – martinamarieann

Facebook – Martina Aitolehti Official

Bloglovin – Martina Marie-Anne Aitolehti