Puolimaraton lähestyy - näin valmistaudut

martina_1605TL_vi Aamukahvia puuhastellessa mietin, mistä olen saanut kropan kipeäksi, mutta sehän on eilinen tennis! Kävin pelaamassa Casallin Suomen vetäjän kanssa eilen kesän ensimmäiset tennikset ja oli todella kivaa.

Tennistä pelaan yleensä Espanjan kodillamme ahkerasti, mutta ajattelin tänä kesänä pelata aktiivisemmin myös täällä. Sain heti ideoita, mitä kaikkea tenniskentiltä saisin jaettua myös tänne teille.

Kuinka moni ylipäätään tykkää pelata tennistä?

Tänään olisi salilla edessä 1 h 20 min juoksumatolla: 1 tunti peruskestävyysjuoksua ja 20 min kiihdyttävää vauhtikestävyysharjoittelua. Tähän päälle teen juoksua tukevan coreharjoituksen ja hyvät venyttelyt.

Ensi viikolla olisi edessä HCR, kesän ensimmäinen  puolimaraton, ja tällä kertaa haluan, että juoksu olisi edes vähän helpompaa kuin viime vuonna.

Aion ottaa juoksun täysin treeninä, kesän muita koetuksia ajatellen. Siitä huolimatta perusteellinen valmistaustuminen on todella tärkeää.

Viime vuonna 5 ensimmäistä  kilometria sujui jotenkin nätisti, mutta loput 15 km oli täyttä tuskaa. Oikea takareisi kramppasi niin, että järki meinasi lähteä, tankkauspisteillä mikään ei maistunut ja unohdin musiikit kotiin. Musiikilla saa valtavasti tehoja lisää, vaikka energiat olisikin lopussa.

(Viimeisen osan lenkkaritestistäni teen muuten ensi viikolla kisaan valmistavassa lenkissä.)

Tässä vinkkini kisaan valmistautumiseen:

  • pitkä lenkki viikkoa ennen starttia
  • huolellinen kehonhuolto
  • jo nyt magnesiumin tankkaus
  • realistinen tavoite juoksullesi
  • kisaviikolla runsaasti hiilihydraatteja
  • kisaviikkolla kevyttä treeniä
  • kisaa edeltävänä päivänä kehoa herättelevät 10 x 60 m vedot kävelypalautuksilla

 

Iloa ja aurinkoa kaikkien työpäivään!

XXX

 

Instagram – martinaaitolehtiofficial

Snapchat – martinamarieann

Facebook – Martina Aitolehti Official

Bloglovin – Martina Marie-Anne Aitolehti