Rakkain paikka treenata?

IMG_8786IMG_8787 IMG_8784

IMG_8785

Stressitön ja kiireetön elämä, lepo, hiljaisuus, luonto, aurinko, hevoset, lenkkipolut, meri, hyvä ruoka, perhe, onnelliset lapset, tasapainoinen mieli.  Nämä asiat tulee mieleen, kun mietin mitä Hanko minulle tekee.

Istun lähes täydessä hiljaisuudessa Hangon talomme terassilla, ainoat äänet jotka kuulen ovat lintujen laulu, tyttäreni touhut leikkimökissä ja hevosten hörinä.

Takana on pari tuntia tallilla nuorimman tyttäreni Isabellan kanssa. Hän on selkeästi heppatyttö (kuten äitinsä pienenä) ja olen varma, että hevostalli tulee olemaan Isabellan elämässä rakkain treenipaikka.

Mitkä ovat sinun lempitreenipaikkasi?

En tiedä olenko koskaan valottanut lapsuuteni urheilutaustaa sen tarkemmin muuta kuin kertonut, että yleisurheilu ja hevoset ovat olleet minun juttuni.

Nuoruusvuosina aikaa vietin eniten urheilukentillä ja hevostallilla.

Urheilukentällä olin aina parempi minä, vahvempi minä ja se valtava kilpailuvietti ja tahto tehdä asiat perusteellisen hyvin otti ohjat lähes aina kun kentälle menin.

Tänä päivänäkin kun näen urheilukentän, haluan mennä sinne.

Minun lajini olivat 100 m ja 200 m. Kehossani on tänä päivänäkin varmasti enemmän nopeita soluja kuin hitaita.

Kesät vietin Lahdessa hevoseni luona ja sitä kautta Lahden Ahkeran 800 m porukan treeneissä. Tähän aikaan jo tykkäsin juosta pitkää lenkkiä ja uskon että täältä juontaa juurensa intohimoni kestävyyslajeihin.

Se tunne kun yleisurheilukentän punainen rata iskeytyy vasten jalkojani, saa koko hermostoni heräämään.

Tekisi mieli kaivaa kisapiikkarit kaapista ja lähteä vetämään niin kovaa kuin koko kehosta lähtee. Motivaationi on täällä huipussaan.

On tärkeää herätellä intohimoa liikkumiseen niissä paikoissa, jotka ovat sinulle rakkaita ja tuovat muistoja mieleen. Joissa haluat olla paras ja vahvin sinä.

Käytä mielikuvitusta ja luovuutta harjoittelussa. Älä kangistu kaavoihin vaan mene ja kokeile rohkeasti lajeja, jotka ovat joskus saaneet sinut aktiivikseksi.

Näin saat varmasti uutta potkua kesän harjoitteluun.

XXX

Kuvat Maria Hästbacka, vaatteet Casall

 

Instagram – martinaaitolehtiofficial

Snapchat – martinamarieann

Facebook – Martina Aitolehti Official

Bloglovin – Martina Marie-Anne Aitolehti