Onko valmentaja ystävä vai vihollinen?

IMG_8858 IMG_8863

IMG_8859

IMG_8862

Pitkästä aikaa taas blogin äärellä. On ollut tosi kiirettä Miss Helsinki -hommien kanssa, ja kaikkea mahdollista menoa ollut ihan väsymykseen saakka. Kevät on kiireistä aikaa, ja sitä ei yhtään helpota tuo täydellinen ilma ulkona, kun tekisi mieli töiden sijaan vain hengata ja nauttia elosta. Se on se lyhyt kesä, josta haluaa nauttia sataprosenttisesti.

Minulla oli tänään taas pitkästä aikaa treeni valmentajani Jari Sorsan kanssa, ja siitä sainkin ajatuksen tähän kirjoitukseen.

Mitä kaikkea valmentajan rooli oikein on?

Jari on treenauttanut minua kohta neljä vuotta. Matkan varrella meillä on ollut monta eri tavoitetta ja Jari on nähnyt kehitykseni, kiireeni, väsymykseni ja onnistumiseni. Huonot päivät, hyvät päivät, itkut ja naurut.

Mielestäni meillä treenit ovat todella terveellä pohjalla ja vaikka täysiä vedetään meidän treeneissä  huumori on läsnä joka kerta.

Meitä yhdistää myös työ, nimittäin Jari ja hänen vaimonsa Heidi on toiminut Miss Helsinki -finalistien valmentajana jo kolmena  kautena, ja kohta lähtee neljäs käyntiin.

Usein meidän treenit on suunniteltu tarkkaan koko viikolle, ja välillä mennään ihan extempore -ajatuksella. Välillä minä kerron, mitä haluan tehdä, annan ideoita liikkeisiin ja Jari toimii tsempparina treenin aikana.  Tänään kun saavuin valtavalla energialla Forever Töölön salille, minulla oli selkeä ajatus, mitä haluan tehdä.

Jari innostui ja päätti lennosta, että vedetään treeni yhdessä.

Luvassa oli spinningpyörällä minun kehittelemäni 15 minuutin intervalliharjoitus, jossa sykkeet nousevat korkealle. Poljetaan kovaa ylämäkeä ja nostetaan vauhdit maksimiin. Hiki tuli!

Tähän perään toiminnallinen jalkatreeni Jarin johdolla.

Oli ihan sairaan hyvä ja tehokas treeni. Hiki valui ja nauru raikasi. Me molemmat puskimme toisiamme tekemään täysillä ja vieläkin kovemmin :D

(Pieniä paloja meidän väsyneistä jutuista löydät snäpistäni.)

Valmentaja metkitsee minulle ystävää, jolle voi kertoa kuulumiset, ajatukset ja jaksamisen tilan. Hän on eräänlainen terapeutti. Valmentaja on tsemppari, joka osaa puristaa ne viimeisetkin mehut irti. Hän on se järjen ääni, joka kertoo, että nyt on paras vain levätä. Valmentaja luo sinuun sitä tahtoa olla vahva ja periksiantamaton.

Valmentajaan pitää luottaa, häntä pitää kunnioittaa ja mikä tärkeintä, teillä täytyy olla yhteinen sävel tekemisessä. Valmentaja ei tee työtä sinun puolestasi, vaan hän auttaa sinua olemaan se paras sinä joka kerta kun tapaatte ja miksei muutenkin.

Tänään huomasin että myös minä innokkuudellani ja periksiantamattomuudellani inspiroin valmentajaani. Se tarkoittaa, että asiat on tehty oikein.

Kiitos Jari Sorsa, että jaksat piiskata minua viikosta toiseen <3

 

XXX

Instagram – martinaaitolehtiofficial

Snapchat – martinamarieann

Facebook – Martina Aitolehti Official

Bloglovin – Martina Marie-Anne Aitolehti