Kannattaako lomalla antaa itselleen lupa syödä mitä vain?


Processed with VSCO with s2 presetimage

Kello on puoli kolme iltapäivällä, Isabella nukkuu päiväunia ja istun yläkerran terassilla kuunnellen palmujen kohinaa ja lintujen viserrystä tämän blogin äärellä. Asunnoltamme näkyy vuorille ja merelle, näky on todella rauhoittava. Loma on aikaa, jonka pyhitän 100-prpsenttisesti perheelleni ja itselleni. Annan aikaa omille ajatuksilleni ja keholleni. Lepo ja stressittömyys on elintärkeää kaiken olemisen ja tekemisen kannalta.

Ollaan oltu täällä meidän Espanjan asunnolla perjantaista asti. Loma on mennyt aika pitkälle Isabellan aktiviteettien, urheilun ja auringonoton parissa. Iltaisin on saanut pukeutua kauniisti  dinnereille ja nauttia taivaallisen hyvästä ruoasta ja tietysti seurasta.

Ruoka on aihe mistä ajattelin tänään kirjoittaa. Miten löytää se kultainen keskitie lomaillessa, jotta ei pilaa lomaa turhalla stressaamisella ruoan suhteen mutta ei kuitenkaan syö itselleen pahaa oloa jokainen päivä.

Meidän perhe rakastaa hyvää ruokaa. Teemme paljon itse ja käymme hienoissa ravintoloissa, joissa todella pääsee nauttimaan ruokataivaasta hyvien viinien kera.

Parasta!

Olen myös samaan aikaan sen sortin tyyppi, että jos vedän ihan överit esimerkiksi leivonnaisilla, olo ei todellakaan ole kovin nautinnollinen.

Kaikki tietävät, että aamupala on se päivän tärkein ruoka, keho käynnistyy sillä. Itsepyrin lomallakin pitämään huolen siitä, että aamupala on terveellinen ja sisältää tarpeeksi hiilihydraatteja päivän rientoja varten. Auringossa tarvitsen energiaa, että jaksan. Ulkomailla hedelmät ja mehut ovat taivaallisen hyviä, niitä menee paljon.

Pyrin aina siihen, että lautaseni on täynnä tuoretta ja ravintorikasta ruokaa.

Leipää edelleen vältän.

Lonaalla ulkomailla toimii salaatti. Kotona harvoin salaattiin tyydyn koska se yksinkertaisesti ei vie nälkääni.

Ulkomailla taas yleinen oleminen on huomattavan rauhallisempaa ja salaatti toimii erinomaisesti.  Ajatus selkeästi illan dinnerillä missä sitten syödään pitkän kaavan mukaan, raskaammin.

Mistään en luovu, mutta järjestän ruokailut niin ettei olo ole turvonnut ja ylensyönyt.

Tämäkin on taito. Minulla on paljon tuttuja, jotka lomalla antavat itselleen luvan syödä kuin eivät olisi ennen ruokaa nähneet. Tämmöiseen teoriaan en itse usko ollenkaan. Kaikessa toimii se kultainen keskitie.

Aurinkoterkut teille kaikille täältä

XXX

Instagram – martinaaitolehtiofficial

Snapchat – martinamarieann

Facebook – Martina Aitolehti Official

Bloglovin – Martina Marie-Anne Aitolehti