Onnellisuustaidot kouluun ja meille kaikille!

aitolehtisisa_3463_2 Syksy jostain syystä on  aikaa jolloin tapahtuu paljon uudistumista ja mennään asioissa eteenpäin. Halutaan löytää asioihin uutta näkökulmaa. Myös mulla tulee tämä samainen fiilis joka syksy. Inspiroidun  valtavasti  ympärilläni tapahtuvista asioista ja ihmisistä,  sitä kautta kehitän omaa ajattelumaailmaani ja tekemisiäni.

Yksi asia mistä olen valtavan ispiroitunut, ajatellen omaa äitiyttäni, arkeani, parisuhdetta, työtäni ihan kaikkea.

Äitini työskentelee Stainer-koulun opettajana ja hän kertoi innoissaan minulle uudesta opetussuunnitelmasta heidän koulussaan, mihin opettajat ja ammattikasvattajat koulutetaan.

Elämäntaidot ja laaja-alainen hyvinvointi

"Hyvinvointia ja onnellisuutta tulisi opettaa kouluissa, sillä ne toimisivat ennaltaehkäisevänä lääkkeenä masennukseen ja lisäisivät elämäntyytyväisyyttä sekä vahvistaisivat oppimistuloksia ja luovaa ajattelua."

Näin kirjoittaa Professori Martin Seligman, joka on positiivisen psykologian luoja ja tutkija.

Koulutussuunitelmaan kuuluu mm:

  • onnellisuustaidot
  • vahvuustaidot
  • ajattelutaidot ja itsensä johtaminen
  • tunnetaidot ja myötätunto
  • ihmissuhdetaidot ja vuorovaikutus
  • läsnäolotaidot ja hyvinvointi
  • itsetuntemus ja yksilövahvuudet

 

Tämä on aihe mistä olen niin usein blogissani kirjoittanut treenien yhteydessä ja minkä perään kuulutan: ilman positiivista tahtoa ja ajattelua ei synny tuloksia. Tämä pätee kaikessa.

Tosin, näitä kaikkia yllämainittuja mielentaitoja tulee harjoittaa yhtälailla säännöllisesti kuin kehoakin.

Positiiviset tunteet laajentaa mm. kordinaatiokykyä, voimaa ja kestävyyskuntoa - kokonaisvaltaista ajattelua, parantaa muistia, aivojen ajatus-toiminta ketjua ja vahvistaa vastustuslkykyä. Tätä kautta yleinen karisma kasvaa ja ihmissuhteet paranee.

 

Yksinkertaista ja äärimmäisen tärkeä saada nämä opit jo pienestä pitäen arkiseen toimintaan ja ajatteluun.

Koitetaan kaikki ottaa ihan uusi suunta  arkeen. Positiivisen ajattelun kautta ottaa täysi vastuu omasta onnellisuudesta, onnistumisesta ja kehittymisestä.

Tämän kaiken voit aloittaa näkemällä hyviä asioita itsessä, toisissa ja kertoa  sen myös ääneen. Kokea tietoisesti kiitollisuutta joka päivä.

 

XXX

Instagram – martinaaitolehtiofficial

Snapchät – martinamarieann

Facebook – Martina Aitolehti Official

Bloglovin – Martina Marie-Anne Aitolehti