Kookoksesta voimaa ja energiaa!

"yhteistyössä Puhdistamon kanssa  

Kookosöljy, mct - öljy, kookosvesi. Naistenlehdet ja blogit pursuaa näiden tuotteiden hekuttamista ja esimerkiksi kookosöljylle käyttölistä on loputon.

Itsekin olen hoitanut kookosöljyllä lapseni syyliä ja kuivaa ihoa, käyttänyt paistoöljynä ja vaikka jos mitä, kunhan elimistöni saa kookosta tavalla tai toisella.

Nyt kun olen valmistautunut Perskindol Swis Epic -kisaan ja olen oikeasti joutunut miettimään millä saan pitkäkastoista energiaa, hyvää rasvaa kehooni jotta jaksan ajaa ja vielä keskittyä siihen ajamiseen.

Kerronkin nyt minun ajatukseni tästä supertuotteesta nimeltä kookos.

 

 

Kookosöljy

Urheilijoiden ei todellakaan pidä  pyrkiä liian vähärasvaiseen ruokavalioon, tämän olen oppinut nyt kantapään kautta.

Kestävyysurheilijoille tyypillinen ruokavalio saattaa olla hyvin vähärasvainen, koska ajatellaan mitä pienempi keho, sitä kevyempää meno on.

Vähärasvaisesta ruokavaliosta on kuitenkin vaikea saada tarpeeksi energiaa. Vähärasvainen (alle 20 % energiansaannista rasvasta) ruokavalio pienentää lisäksi lihasten sisäisiä rasvavarastoja ja rajoittaa rasva-aineenvaihduntaa, mikä heikentää kestävyyttä.

Rasvaa saan sopivasti kun lisään joka päivä ruokalusikallisen kookosöljyä esim. aamupuuron joukkoon, käytän öljyä ruoanvalmistuksessa  ja syön pienen määrän siemeniä ja pähkinöitä päivittäin.

Tärkeimpänä näistä pidän öljyä jonka olen todennut oikekasti toimivaksi.

2_247688-405x436

 

Kookosvesi

Pikkuhiljaa olen oppinut kuluttamaan kookosvettä enemmän ja tällä hetkellä kookosvesi toimii energiaa antavana janojuomana sekä ajomatkoilla urheilujuomana.

Kookosvesi on luonnon oma täydellinen urheilujuoma, jossa on luonnostaan juuri oikea määrä elektrolyyttejä. Kookosvesi sisältää runsaasti kaliumia ja on luontaisesti vähäkalorinen.

kookosvesi_thumb

Minun vatsa on todella herkka ja joudun välttämään mm. energiageelejä, patukoista joudun valikoimaan ne puhtaimmat ja siksi mun ruokavaliolla on valtavan iso merkitys suorituksessa, koska en pysty turvautumaan kaikkiin nopeisiin apuihin.

 

XXX

Instagram – martinaaitolehtiofficial

Snapchät – martinamarieann

Facebook – Martina Aitolehti Official

Bloglovin – Martina Marie-Anne Aitolehti