Lukijan toive: Voiko samaan aikaan kasvataa lihaksia ja harrastaa kestävyysurheilua?

como_correr_30_minutos_seguidos_en_30_dias_393040563_1200x Sain ihan älyttömän hyviä aiheita postauksille ja varmasti kirjoitan vielä teidän muidenkin toivomista aiheista. Hyviä aiheita, mitkä varmasti kiinnostaa.

Tällä kertaa valitsin  nuoren mimmin toiveen joka liittyy kahden erilaisen tavoitteen yhdistämiseen.

Takana kyseisellä neidillä on kaksi puoli marathonia tänä kesänä ja haaveissa olisi täysmatka ensi kesälle. Aihe, mikä askarruttaa-   voiko samaan aikaan harjoitella kuntosalilla tavoitteellisesti  lihaksia kasvattaen?

 

Juoksu on laji mikä vaatii paljon harjoitusta ja kilometrejä  jotta tekniikka paranee ja opit  juoksemaaan ns. taloudellisesti, opit ymmärtämään aikatavoitteet ja vauhdit. Juoksun tulisi olla rentoa ja helpooa.

Tämä kaikki tulee lukuisten harjoitusten  kautta.

Peruskestävyys kausi

Kun kisakausi loppuu ( minulla mm. lauantaina viimeinen kisa ) alkaa ns. kehonhuolto ja ruvetaan rakentamaan sitä peruskestävyyttä silmälläpitäen sitä tulevaa kesää ja kisakautta.

Syksy ja talvi, rakennetaan ja valmistellaan systemaattisesti sitä kuntoa kohti uutta  tavoitetta. Kestävyyslajeissa äärimmäisen tärkeää on muistaa kärsivällisyys.

Juoksu ja kestävyys paranee juoksemalla mutta myös, kuten jokainen laji vaatii sen lajia tukevan fysiikkaharjoittelun kuntosalilla.

Minulla esimerkiksi kuntosaliharjoittelu perustuu täysin tukemaan lajiani Triathlonia. Uintia, pyöräilyä ja juoksua.

Kehonmuokkaus ei yksinkertaisesti sovi tähän yhtälöön, ainakaan minulla. Keho kipeytyy tyrhaa ja kaikki se räjähtävyys ja kestävyys lihaksissa katoaa sillä harjoittelulla mikä kehonmuokkaus vaatii, ELI paljon toistoja isoilla painoilla.

Fysiikkavalmennus

Fysiikkavalmennus on nimenomaan lajia tukeva harjoittelu mutta äärimmäisen tärkeä osa kaikkea. Juoksijalla tärkeitä ominaisuusksia on liikkuvuus, räjähtävyys ja kestävyys.

Siro ja kevyt keho helpottaa juoksua.

Nämä ominaisuudet ei ole kehonmuokauksessa ne tärkeimmät.

Kisakausi

Kisakaudella fysiikkaharjoittelu jatkuu ja peruskestävyyden lisäksi lenkeissä herkistellään kehoa ( vedot, nopeusharjoitukset, pyramiidiharjoittelu )

Jokaisen ohjelma sisältää eri juttuja, mikä kenellekkin on todettu toimivaksi.

Kisat on iso rasite keholle ja näistä palautuminen on äärimmäisen tärkeää. Palautumisessa kehon kuunteleminen on kaiken a ja o.

 

Minun ajatus siis on, että valitse itsellesi yksi laji / tavoite mihin keskityt 100% ja mene kausi kerrallaan.

Rupea valmistautumaan ensi kesän marathoniin, koe se ja mieti sitten haluatko muokata kehoa ja sitä kautta haastaa itseäsi jossain toisessa hommassa.

 

Nyt meikäläinen vetää puurot napaan ja treenikamat päälle. Mulla alkaa taas harjoittelu fysiikkavalmentajan  Jarin kanssa.  Sveitsin jälkeen ekat treenit  ja tosiaan lauantaina juostaan kesän viimeinen puolimarathon Hangossa.

 

Aurinkoa ja energiaa kaikkien päivään!

XXX

Instagram – martinaaitolehtiofficial

Snapchat – martinamarieann

Facebook – Martina Aitolehti Official

Bloglovin – Martina Marie-Anne Aitolehti