VO2 kestävyystesti ja terveydentilan kuulumiset

"yhteistyössä terveystalon ja Test 4 You:n kanssa  

Kello on 6 aamulla kun herätyskello soi, tekis mieli jäädä vielä vähäksi aikaa sänkyyn mutta työt  ja treeni  kutsuu.  Väsymys painaa viikonlopun  urakasta missien kanssa. Tänään on taas päivä kun edessä pitkä pyörälenkki, Sveitsiin lähdetään perjantaina.

Viime viikko mennyt 100% Miss Helsinki 2017 kisaajien parissa ja eilen tosiaan saatiin finalistit esiteltyä lehdistölle. Nyt se on tehty ja  alko 100% keskittyminen Perskindol Swis Epic etappiajoon.

Pari viikkoa sitten kävin taas Terveystalolla ottamassa laboratoriotestit  ja urheilulääkärin kanssa juttelemassa tulevasta koitoksesta, yleisesti mun harjoittelusta ja jaksamisesta.

Olen ollut tänä syksynä yllätävän paljon kipeänä ja angiinan mukana todettu mykoplasma oli myös onneksi saatu kuriin.

Fakta on kuitenkin se että nyt on ollut paljon treeniä, stressiä että  keholle on annettava totaali lepo Sveitsin jälkeen.

Mutta hyvillä mielin lähden kun tiedän että olen terve.

Kun harjoitellaan tavoitteellisesti on  tärkeää tietää tarkkaan mitä  ja minkälaisia ohjelmia tehdään, siihen auttaa VO2 hapenottotesti.

IMG_2296 IMG_2299

Testissä selvitetään aerobinen- ja anaerobinen- kynnys (sykearvot ja vauhdit), lepoaineenvaihdunta sekä maksimaalinen hapenottokyky VO2max (l/min & ml/min/kg). Lisäksi testissä mitataan aineenvaihduntaa liikunnan eri rasituksilla (mm. kalorikulutus, absoluuttinen rasva-/ hiilihydraatti kulutus). Testi perustuu hapen ja hiilidioksidin mittaamiseen hengityksestä ja se suoritetaan  juoksumatolla.

Tässä mun testin tuloksia.

Tiedot

Energia aineevaihduntatasotiedot

 

Tältä pohjalta ruvetaan tekemään mun syksyn treeniohjelmaa ja ensi kesää silmällä pitäen. Ensi kesänä aion mennä kovaa Triathlonissa.

Vaikka testi päivä minulla ei ollu paras mahdollinen niin ihna hyvältä näyttää.

lisätietoja testeistä saat www.test4you.fi ja suosittelenkin ihan kaikille käymään. Ihan vaikka painon pudeotuksessa tämä on tärkeää tietoa ja jos tavoitteena marathon tai vaikka puolikas on tämä tietoa minkä tarvitset harjoittelussa.

Nyt isabella ylös, tarhaa ja minä lähden polkemaan aika kovan porukan kanssa. Parini Katariina Laakkonen,  Ironman voittaja Tiina Boman ja Matti Lehikoinen näyttää suuntaa tänään :)

Ihanaa päivää kaikille!

XXX

Instagram – martinaaitolehtiofficial

Snapchät – martinamarieann

Facebook – Martina Aitolehti Official

Bloglovin – Martina Marie-Anne Aitolehti