Onko "lomatissuttelu" se kaikista pahin pahe?

Joulu lähestyy kovaa vauhtia ja useammat meistä pitää ansaittua lomaa. Jouluna pöydät notkuu herkkuja ja vatsa syödään solmuun monena päivänä putkeen. Syömisen lisäksi juomme viiniä, glogiä ja kenties vielä jotain väkevämpää. Niin, että takaamme itsellemme seuraavaan aamuun turvonneen, väsyneen ja huonovointisen kehon.

Loma, on monelle käsite huolettomuudesta ja vapaudesta arjen askareista ja paineista. Usein kuultua on että "lomalla minä syön  paljon ja mitä haluan, enkä aio tehdä yhtään mitään".

Tämä on asia mitä minä en ole koskaan tajunnut.

Minun käsityksen mukaan loman tarkoitus on kerätä voimia ja palauttaa kehoa ja mieltä stressistä ja uupumuksesta. Arjen askareista luopuminen osittain kyllä, mutta ethän sinä lomalla jätä hampaitakaan pesemättä, niin miksi jättäisit liikunnan tai puhtaan ravinnon?  Lomalla nimenomaan keskitytään kuuntelemaan sitä omaa kehoa ja sen tilaa.

Lomalla sinulla on aikaa miettiä mitä syöt. Lomalla sinulla nimenomaan on aikaa käydä salilla, lenkkeillä, lasketella, hiihtää, luistella jne.... lista on loputon. Lomalla sinulla on aikaa olla ja harrastaa lastesi kanssa. Lomalla sinulla on aikaa ja mahdollisuus nukkua unevelkoja pois. Lomalla sinulla on mahdollisuus puntaroida ja suunnitella arkeasi paremmin.

Joulu on kerran vuodessa ja jouluherkut ovat taivaallisen hyviä, punaviiniä pois jättämättä. Joulun illalliset on ne päivän kohokohta täälläkin, mutta olisko meillä joku kultainen keskitie kaikkeen?

Moni meistä matkustaa jouluksi lämpimään, kuten minä olen nyt. Täällä ravinto on tuoretta ja ravintorikasta. Marketissa hedelmä ja vihanneshyllyjen värit hivelee silmiä ja mieltä. Kalatiskin pistävä kalanhaju ei edes häiritse ja ravintolassa syöminen on suurta nautintoa.

img_4907

 

Valintoja ja vaihtoehtoja

Me jotka olemme luoneet kotiin tutun, turvallisen ja hyväksi todetun ruokavalion, voi olla vaikeaa löytää vaihtoehtoja ulkomailla tai lomalla.

Kaikkeen sellainen aina kuitenkin löytyy.

Eilen Marketissa mietin millä ihmellä saisin puuron tehtyä tai edes jostain vastaavaa, koska Espanjassa puuroa ei ole ( ainakaan hyvää ).

Myslipussit on täynnä sokeria tai jotain epämääräistä, mitä en ymmärrä.

Ostin kasan erilaisia pähkinöitä ja intuitiolla myslipussin, mistä ajattelin itse tehdä oman sekoituksen. Tähän lisään marjoja ja paikallista maustamatonta jugurttia.

Tämä toimii myös välipalana.

Jääkapista löytyy kananmunia, täydelliseen smoothieen tarvittavat hedelmät ja vihreät, vihannekset, kinkkuja ja hyviä juustoja, lihaa, pastaa , katkarapuja jne...

Ruoan tekeminen täällä on ihanaa, koska siihen on aikaa ja siitä saa nauttia.

Ravintolassa voit tehdä parempia valintoja.

Ruokajuomana vesi on usein se paras vaihtoehto. Viinin juontia ei tarvitse aloittaa heti lounaalla. Alkuun tulevan leivän tarkoitus ei ole viedä nälkää pois. Ravintoloiden listat  tarjoaa mielettömiä salaatteja, minkä voit vaikka tilata puoliksi ystävän / kumppanin kanssa alkuun. Pasta valinnan ei tarvitse olla se kermassa lilluva vaihtoehto. Lihan, kalan tai kanan lisukkeeksi voit valita kevyemmän vaihtoehdon, salaatti, riisi tai keitetty peruna. Jälkiruokaa ei ole pakko syödä jokaisella ruokailulla. Anna itsellesi lupa vaikka yhteen jälkiruokaan per / päivä.

Hyvin yksinkertaisia.

Jos et missään nimessä halua tuhlata lomaasi urheiluun. Aloita aamu runsaalla vedenjuonnilla ja raikkaalla mehulla tai smoothiella.

Tee pieni kävelylenkki raikkaassa ilmassa, venyttele ja meditoi.

Jo tämä pieni hetki kehollesi tekee ihmeitä ja energiatasosi nousee silmissä.

Rakasta  ja helli itseäsi ja kehoasi.

Ihanaa joulunaikaa kaikille  ja energistä lomaa!

XXX