5 syytä miksi treenata porukassa

Olen tässä viime aikoina huomannut että tämä yksin puurtaja tykkääkin treenata isossa porukassa. Hämmentävää!

Miksi hakeutua treeniporukoihin? Saatko siitä lisää potkua vai mikä on se juttu?

Missä kaikkialla minä treenaan porukassa? Se selviää teille nyt.

 

1. Yhteinen porukka ja yhteiset pelisäännöt

Tällä hetkellä treenaan vakiovuorona uintia isossa porukassa kun #teamspeedo kokoontuu joka tiistai klo 10 Mäkelänrinteen uimahallilla. Porukkaan kuuluu noin 20 kuntoilijaa ja entistä uimaria. Mukana siis kaiken tasoisia uimareita, mutta silti treeni on aikana kaikille sama.

Treeniohjelmista vastaa minua aktiivisesti valmentanut Anne Hiltunen.

Meillä on porukan kanssa yhteinen Whatss App- ryhmä jossa jaamme ajatuksia, kuvia ja tietysti informaatiota.

Porukan kanssa on ihan tajuttoman hyvä fiilis ja treenejä oikein odottaa joka tiistai. Minä ainakin saan valtavasti iloa ja energiaa näistä ihanista tyypeistä ja treenaaminen on kivaa, kuten kuuluukin.

Myös kesällä käytävään #evokegoesjukola viestiin  treenaan kovassa porukassa ja mm. minulle itselleni on tulossa oma juoksuporukka valmennuksieni kautta mm. HCR:ään.

Myös pyöräily on sellainen mitä tehdään usein porukassa, minä en toistaiseksi kuulu sellaiseen.

 

2. Porukassa opit enemmän ja nopeammin

Olen huomannut en että porukassa opit paljon paremmin mm. seuraamalla kanssa treenajien toimintatyyliä ja jakamalla monelle taholle niitä omia tuntemuksia ja saamalla saat takaisin vastatunteita.

 

3. Treeni on huomattavasti tehokkaampaa

Koska varattu aika treenille on ajallinen ja kaikilla on aikataulut, ei treenit mene höpöttelyyn ( vaikka sitäkin on ). Treeni tehdään hyvällä temmolla ja näin saadaan pidettyä sykeet ylhäällä ja tekemisen meininki päällä.

4. Sosiaalinen media 

Sosiaalisen median kautta tämmöiseten treeniyhteisöiden seuraaminen saa motivaatiota muihinkin liikkujiin ja nimenomaan viestittää tärkeää ajatusta siitä, että liikunna pitää olla kivaa. Ilon kautta tapahtuu suurimmat kehitykset.

 

5. Ystävyys suhteet ja muu elämä

Tuntuu että tämä elämä on monella niin hektistä ja ystäviä ei kerkeä näkemään kuten toivoisi. Ajatusten ja elämän jakaminen on todella tärkeä osa sun onnellisuutta ja hyvinvointia. Ryhmässä tai ystävän kanssa treenaaminen on parasta sosiaalista kanssakäymistä.

Minä yritän lähes aina saada jonkun kollegoistani mukaan treenaamaan ja näin treeni on paljon kivempaa ja saat samalla kerrottua kuulumisia.

 

Rohkeasti puhelin kouraan ja koita saada ystävät ja tutut liikeelle. Et voi koskaan tietää mitä kaikkea tämä poikii sinulle.

Energiaa kaikkien viikkoon!

XOXO