Treenaatko aamulla vai illalla?

 

kuva: Juuli Rönkä

Pitkästä aikaa taas blogin äärellä. Valtavasti tullut kommenttia edelliseen postaukseen, kiitos niistä :) Hienoa keskustelua saatu aikaan, vaikka osa kommenteista meneekin vähän ohi aiheen.

Tikit on poistettu selästä ja mulla on lupa jo uida ja treenata kevyesti. Kahden kuukauden kuntoutus alkaa huomenna Harri Hakkaraisen kanssa. Olen kuntoutuksesta tosi fiiliksissä, koska tiedän että olen hyvissä käsissä. Harri on ihan parhaita mahdollisia alallaan.

Viikonlopun vietin Pariisissa ja siellä aamut alkoi treenillä koko perheen voimin, puistossa tai hotellin salilla. Lapset mukana, mielikuvistusta käyttäen. Ihan parasta!

Pikkuhiljaa alan pääsemään taas hyvään treenirytmiin ja tuntuukin että olen täynnä energiaa. Motivaatio on huipussa ja olenkin päättänyt olla vieläkin kovemmassa kunnossa kun ennen leikkausta. Lepo on todella tehnyt hyvää!

Toki rauhallisesti edetään, selkää  kuunnellen.

Elokuun lopussa ajetaan Saariselän MTB maastopyöräkisa, missä olen Evoken tiimisssä ajamassa.

2.9. myös Hangossa Finntriathlon kisa , missä tarkoitus startata lyhyellä matkalla.

 

Treenirytmin pitäminen on todella tärkeää,  paristakin eri syystä. Päiviin sisältyy niin paljon muutakin kuin vain se treeni ja siksi ne rutiinit helpottaa mm. pitämään kiinni tehdyistä ohjelmista ja ruokavaliosta.

Toinen syy on se, että jos esimerkiksi olet virkeimmilläsi aamusta kannattaa treeni ehdottomasti hoitaa pois ennen töitä.

Tiedostat oman kehosi ja teet asiat realistisesti, niin että pystyt pitämään sovitusta kiinni.

Minä olen aamuvirkku ja  parhammillani heti aamusta. Pyrin tekemään kovemman treenin aina aamusta pois alta ja ehkä iltapäivällä toisen treenin, jos on tarve. Päivä lähtee hienosti käyntiin ja tiedostan että saan loppupäivän keskittyä 100% töihin ja perheeseen.

Aina tämä ei kuitenkaan ole mahdollista ja silloin tehtävä kompromisseja.

Tärkeää on tehdä ne päivän suunnitelmat viimeistään edellisenä päivänä.

Treeni pitää saada suorittaa hyvällä fiiliksellä, ilman stressiä :)

Ihanaa ja energistä viikkoa kaikille!

XOXO