Viesti naisten vapaudesta, oman kehon arvostuksesta sekä sen rohkeasta ilmaisemisesta.

 Marraskuun 18. päivä valitaan jälleen uusi Miss Helsinki ja mun historiassa tämä on jo kymmenes missi. Kymmeneen vuoteen mahtuu paljon. Kymmenessä vuodessa on nähnyt monta kasvu tarinaa,  jotkut valtavan hienoja ja jotkut  hiukan surullisempia.  Kymmeneen vuoteen mahtuu valtavan monta, uskomattoman ihanaa nuorta naista. Olen oppinut näkemään kuka tulee menestymään ja kenellä kestää pää. Kenen silmissä näkyy tulevaisuus, kenen katse on vain tyhjä. On valtavan iso vastuu ottaa joka vuosi harteilleen 10 nuoren naisen "elämä". Lähes kaikki mitä me kisan aikana tehdään, jää internetin ihmeelliseen maailmaan.  Ajatukset, teot, säännöt ja kilpasiskot viestivät mikä on oikein ja mikä väärin.

Meillä kaikilla on iso vaikutus toisiimme. Tämä vuosi on sen mulle opettanut, hyvässä ja pahassa.

Joillain on vahva tausta tuki kotoa, jollain ei ole ketään. Joku on vahvempi, joku heikompi. Se on pelin henki. Usein vahvimmat selviää tässä pelissä.

Nuoren naisen ajatusmaailma, uteliaisuus, kunnianhimo ja vilpitön ilo voi olla jotain sanoin kuvailematonta ja sydäntä lämmittävää.  Jotain niin hienoa mitä ei haluaisi koskaan nähdä särkyvän.

Mulla on valtava arvostus kohteliaita, avoimia, muita huomioon ottavia, nauravaisia ja positiivisia nuoria naisia kohtaan. Mietin aina omia tyttäriäni, sellaisia haluaisin heistä kasvavan.

Rohkeita ja taistelutahtoisia. Helpolla ei luovuteta, vaikka apuakin on osattava pyytää tai ottaa vastaan tarpeen tullen.

Tänä vuonna ollaan tehty paljon asioita eri tavalla kisassa, monestakin syystä.

Yksi varmasti hienoin ja mieleen painuvin juttu on koru, minkä Olli Johan Lindroos  jokaiselle finalistille suunnitteli.

Näin hän projektia kuvailee.

Olen monta vuotta halunnut tehdä jotain muuta kuin sormuksia, mutta ei löytänyt kulmaa. Tämä hopea kaulakoru mallisto kehittyi pikkuhijaa. Kysyn aina itseltäni mitä tällä korulla voidaan saavuttaa, miksi korua halutaa kantaa? Miksi pitäisin korua, mitä se antaa kantajalleen. Luomisprosessin aikana hopea kaulakoru mallistoni nimeksi kasvoi VALO. Valo -korusarja muotoilu viestii naisten vapaudesta, oman kehon arvostuksesta sekä sen rohkeasta ilmaisemisesta.

Halusin luoda jotain merkityksellistä ja henkilökohtaista, ajatus voimaannutavasta symbolista, asiasta joka pitää jalat maassa ja muistuttaa kantajaansa tärkeimmästä, ihmisestä itsestään.

Naisfiguureja syntyi 10 erilaista, jokainen kuvastaa omaa persoonaansa vahvasti. Mallistoni lanseerattiin yhdessä MissHelsinki 2017 kilpailun finalistien kanssa 18.11.2017. Oli hyvin koskettava hetki lukea Missien tarinat heidän elämästään, yhdistää siihen luomasi figuuri ja yhdistää tarinat. Tarinoita eri lähtökohdista jotka kohtaavat nyt, jatkavat taas omia polkujaa. Tuo side ja tunne kilpailun ajasta ei koskaa unohdu. Olkoon koru tämän kiteyttäjänä. VALO

  Kiitos Olli Johan Lindroos, että suunnittelit näille kauniille, haavoittuvaisille, rohkeille, elämän janoisille naisille korut, joiden takana on tarina. Jokaisen oma tarina. Me halutaan rohkaista jokaista nuorta naisen alkua puhumaan asioista, hyväksymään itsensä ja elämänsä juuri sellaisena kun se on. Jokaisen tarina on kaunis. Sinä olet kaunis

Miss Helsinki 2018 valitaan 18.11 Helsingin Kaivohuoneella.

Kuvat: Pasi Liesimaa

XOXO