Hammasprojekti on vihdoin saatu päätökseen

Kaupallisessa yhteistyössä: Smile Design

1,5 vuotta sitten tein päätöksen, että haluan suorat hampaat. Alarivissä yksi hammas oli poikittain suussa ja loput jotenkin siinä vieressä rivissä. Tämä asia oli häirinnyt mua paljon, mutta lääkärissä mulle todettiin useaan otteeseen, että liian vaikea urakka.

Hammaslääkärini Kaj Karlsson oli samaa mieltä, mutta sanoi että kyllä hammas suoraksi saadaan.  Projeti vaati aikaa, kärsivällisyttä  ja hiukan järeämmät toimenpiteet.

Mulla on vieläkin kirkkaassa  muistissa  kuin alariviin asennettiin ne nuoruudesta tutut kiskot , tosin väri oli muuttunut valkoiseksi.

Hampaita särki, suun iho oli rikki ja näytin pikku hirviöltä kun avasin suun. Olin  päättänyt että nyt homma hoidetaan maaliin. Haluan suorat hampaat.

Noin neljä kuukautta sain ihastuttaa ystäviäni sillä rauta hymyllä, kunnes hoitomenetelmä muuttui Invisalign - hoitoon. Sain läpinäkyvät kojeet ylä- ja alariviin, mitkä sai itse irti. Nyt homma oli täysin mun omalla vastuulla, kojeita tuli pitää suussa 22h vuorokaudesta. Eli käytännössä otin ne  pois kun söin.

 

Tämä projekti kesti yli vuoden ja vuoteen mahtui paljon. Välillä rautoja etsittiin Kämpin keittiön roskiksesta  ja välillä lentokoneen.   Välillä pidin niitä säännöllisesti, välillä en.

Aina kuitenkin  tsemppasin asian kanssa, viimeistään kun tapasin hammaslääkärini joka antoi palautetta kohtuu suoraan :)

Välillä tuntui,  että hammas ei liiku mihinkään ja välillä käynti vastaanotolla sai taas uskoa lopputuloksesta.

Alussa mainitsemani kärsivällisyys oli aika kova sana.

Tässä teille vielä  lopputulos nähtäväksi.

 

Projetin aikana hampaita hoidettiin säännöllisesti. Kävin hammaskiven poistossa suhteellisen usein ja opettelin aikalailla uudet hammasrutiinit.

Tänä päivänä käytän hammaslankaa päivittäin, en kerran viikkoon ( jos sitäkään ). Käytössä on hyvä sähköhammasharja. Mun suu on todella terve ja koko perhe on ottanut musta mallia.

Viikko sitten hammasraudat lensi lopullisesti roskiin ja hoito saatiin päätökseen.

Ennen viimeistä toimenpidettä ( tuki rauta pitämään hammas siiretyssä asennossa ), hampaat putsattiin ja valkaistiin.

Ja vitsi mikä fiilis katsoa luotisuorassa olevaa riviä suussa. Tää oli ehdottomasti yksi parhammista päätöksistä aikuisiälläni.

Niin ja moni  miettii että olis hienoa saada hampaat kuntoon, mutta se maksaa. Mun projekti liikkuu siinä 4000- 5000€ kieppeillä ELI ei todellakaan mikään yli hintainen. Kävin vastaanotolla kahden  viikon välein ja hoito mitä sain oli kyllä parasta mahdollista.

Suosittelen käymään maksuttomalla vastaanotolla juttelemassa aiheesta ja vaihtoehdoista. Suun terveyteen todella kannataa panostaa. Kuten olen aikaisemminkin kirjoittanut, suun hyvinvoinnilla on vaikutus muuhunkin terveyteen.

XOXO