Palautumisen salat

kuva: Pasi Liesimaa / IL

Olen ollut jo jonkun aikaa kirjoittamassa palautumisesta. Yhtä tärkeä aihe kun itse liikkuminen.

Jos palautumiselle ei ole aikaa tai jostain syystä keho ei palaudu, ei tule treenistä yhtään mitään. Ei ole mitään järkeä kuormittaa kehoa mikä ei ole toipunut edellisestä rasituksesta. Liikunta on hyödytöntä ja pikemminkin haitallista tällöin.

Vaikka mun kanavia seuratessa näyttää siltä että minä liikun joka päivä ihan hulluna, on mulla selkeät sävelet palautumisen kanssa. Lepo päivät on lepoa ja se kuuluu kokonaisuuteen. Silloin syödään, levätään ja huolletaan kehoa mm. hieronnassa.

Onnistuneiden lepopäivien jälkeen huomaa kuinka keho oikein janoaa liikuntaa.

Mun omaan viikko -ohjelmaan kuuluu aina yksi lepopäivä.  Tällä viikolla se on torstai. Lepo ennen viikonlopun Vierumäen -leiriä.

Keskityn että syön paljon hyviä proteiineja, hiilihydraattia, rasvoja ja runsaasti vettä.  Saan aineenvaihdunnan hyvin liikkeelle.

Menen hierojalle ja käydään koko keho läpi perusteellisesti. Lepopäivinä usein myös kertaan viikon treenit mielessä ja mietin miten ne on sujunut.

 

Tässä vielä  5 syytä pyhittää lepopäivät 

  1. Levossa tapahtuu kehitys
  2. Vältät loukkaantumiset
  3. Aineenvaihdunta ja uni tarvitsee stressittömiä päiviä
  4. Levon jälkeen saat treenistä taas enemmän irti
  5. Saat aikaa muille asioille, kuten vaikka hieronnalle, ystäville, kodin siivoukseen, lapsille tai kumppanille

 

.p.s. En todellakaan liiku kipeänä, sääntö nro.1 ( joku on ymmärtänyt väärin edellisen postauksen ) Rajun taudin jälkeen menee aikaa että kroppa palautuu ja treenit voi vetää normaalilla sykkeellä.

XOXO

Instagram – martinaaitolehtiofficial

Snapchat – martinamarieann

Facebook – Martina Aitolehti Official

Bloglovin – Martina Marie-Anne Aitolehti