Aamukahvi vai sitruunavesi ?

Unknown.jpg

Sitruuna sisältää

ruoansulatuksen kannalta erinomaisia kuituja

Miksi lisäämme suolaa sitruunaveteen aamulla: suola auttaa nesteiden imeytymisessä ja potkii lisämunuaisia tuottamaan kortisolia (luonnollisella tavalla) aamulla, jota silloin halutaankin, kun päivän on määrä alkaa ja elimistön herätä. Monethan skippaavat tämän juomalla kahvia, joka tekee saman periaatteessa, mutta rasittaa lisämunuaisia ihan väärällä tavalla ja toki kofeiini on aivoille todella addiktoiva aine. Puhdistuskuurin aikana ei muutenkaan kannata käyttää kahvia happamuuden vuoksi. Eli sitruunavesi emäksöi, kahvi hapattaa.

1. Ennalta ehkäiset flunssaa

Sitruunassa on paljon C-vitamiinia, joka tehostaa immuniteettia. Sitruuna sisältää myös antimikrobeja, jotka torjuvat tehokkaasti tauteja ja flunssaa.

2. Tasapainotat aineenvaihduntaasi

Vaikka sitruuna maistuu suussa hapokkaalta, se on yksi tehokkaimmista keinoista tasapainottaa vatsasi happamuustasapainoa.

3. Autat ruoansulatustasi

Sitruuna sisältää ruoansulatuksen kannalta erinomaisia kuituja, jotka pitävät sinut pitkään kylläisenä. Samat kuidut auttavat myös huuhtomaan kehostasi detox-kuurin tavoin pois epätoivotut kuona-aineet.

4. Sitruunavesi on hellävarainen diureetti

Sitruunaveden juominen lisää virtsaneritystä, ja poistaa samalla kehosta ylimääräiset nesteet. Se toimii siis luonnon omana diureettina eli nesteenpoistajana. Saatat joutua käymään vessassa hieman useammin, mutta samalla kehostasi poistuu paljon sellaisia aineita, joista haluatkin päästä eroon.

5. Sitruunavesi puhdistaa maksaa

Sitruunalla maustettu vesi puhdistaa maksaa ja kiihdyttää aineenvaihduntaa. Se sopii erinomaisesti kuntoilijoille ja painonhallinnan kanssa kamppaileville.

6. Sitruunavesi kaunistaa ihosi

Sitruunaveden juominen tasoittaa ihosi ryppyjä ja epätasaisuuksia, koska sen sisältämä C-vitamiini puhdistaa myrkkyjä verenkierrosta.

Heti herättyäsi:

Sitruunavesi: Purista puolikas luomusitruuna noin puoleen litraan vettä (jos mahdollista laita vesi jo illalla hapettumaan, jotta se on huoneenlämpöistä ja hapettunutta nauttiessasi sen).


xxx

Martina